ЦСКА ще търси път към 1/4 финалите през Плевен срещу Спартак

Левски гостува на Несебър

ЦСКА и Левски се разминаха и на осминафиналите за Купата на България. "Армейците" ще гостуват в Плевен на Спартак, а Левски отново ще играе край морето. След като елиминира трудно  Поморие на стадион "Лазур" в Бургас след дузпи, сега ще  бъде гост на Несебър. .


След Нефтохимик,победен с 3:1, момчетата на Христо Янев са изправени пред нов тест с отбор от "Б" група. Плевенчани отстраниха на 1/16 финалите тима на Славия. Срещата този път няма да е на "Армията", а в Плевен. Така изпитанието за "червените" ще е по-сериозно.


В два осминафинала явни фаворити са Черно море и Лудогорец. Двата отбора гостуват съответно на Вихър (Строево) и Локомотив в Горна Оряховица. За Литекс предимството идва най-вече от домакинството в Ловеч на сериозен тим какъвто е Дунав (Русе).

Относително предимство има Берое срещу Банско защото срещата е в Стара Загора. Но гостуващия тим  на Александър Томаш може да се противопостави в турнирна битка от един мач.

Двата пловдивски отбора нямат в никакъв случай лек жребии. Локо(Пд) е домакин на "Лаута", но съперникът Монтана воден от Ферарио Спасов е способен на изненади.


Ботев(Пд) гостува на красивия стадион в Созопол. Край морето "канарчетата" ще срещнат много бояк тим, който е способен в един мач да спечели крайната победа.

Ето отново съперниците за Купата на България в осминафиналите:


Вихър Строево - Черно море

Берое - Банско

Спартак Плевен - ЦСКА

Локомотив Горна Оряховица - Лудогорец

Литекс - Дунав Русе

Локомотив Пловдив - Монтана

Созопол - Ботев Пд

Несебър  -  Левски


Елиминацията ще бъде в една среща, а датите на мачовете са 27, 28 и 29 октомври.