Димитър Златанов: Този алманах ме връща към моята любов волейбола

Видях подробна статистика за организираните първенства

Волейболната легенда Димитър Златанов говори пред Нова телевизия  при представянето на алманаха за историята на волейбола, създаден от авторите Тодор Симов и Асен Минчев. В книгата фигурират и съставите с треньорите на отборите шампиони на страната ни от 1942 г. до днес.

Там са отразени и представянията на националния отбор на големите първенства. Легендата на българския волейбол и ЦСКА Димитър Златанов с националния отбор става сребърен медалист на световното в София през 70-та година и е обявен за нападател №1 в света. Той е и олимпийски вицешампион от игрите в Москва през 1980 г. Златанов се върна в миналото на представянето на книгата.

"Този алманах ме връща към миналото, когато любовта към спорта ни привлече да играем волейбол. Изключително успешно представяне на тази книга видях, дава подробна статистика на организираните първенства."

"Идеални спомени и отлични чувства поражда тази книга. Пред очите ми все още е играта пред публиката. Хубаво е да знаеш, че си оставил нещо във волейбола и това е пример за младото поколение. И ние сме имали условия през 60-те години, но не е като сега. Финансирането е различно", сподели Златанов.