Убиецът на Вероника обжалва присъдата си

Крими

01-10-2015, 16:19

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Според адвоката му съдът не е отчел смекчаващи вината обстоятелства

40-годишният Илиян Здравков - Зико, който бе осъден на 30 години затвор за убийството на студентката Вероника Здравкова, е обжалвал присъдата си, пише в. "24 часа". Неговият служебен защитник адвокат Кирил Станчев е депозирал писмена жалба в предвидения за това срок. Така делото срещу килъра, който насече с брадва момичето, за да го ограби на 28 февруари т.г., ще се гледа отново от Апелативния съд в Търново.

Според адвоката на убиеца, съдът не бил отчел наличието на смекчаващи вината обстоятелства, като например съдействието на разследващите органи и пълните самопризнания, които Здравков направи.

По време на разглеждането на делото в Окръжния съд юристът поиска 20 години затвор за своя подзащитен и каза, че той страдал от личностно разстройство – дисхармонично развитие на личността и не можел да контролира агресията си.

Илиян Здравков заяви по време на делото, че изключително съжалява за случилото се и поиска опрощение от близките на Вероника. Тогава той бе категоричен, че най-вероятно няма да се поправи и заслужава всяко наказание, което съдът му определи.