Газ от запалка подпали кола, двама пострадаха

Крими

04-10-2015, 10:15

Снимка:

Кадър от БНТ

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

16-годишно момиче се бори за живота си в Клиниката по изгаряния във Варна

57-годишен мъж и 16-годишно момиче от Бургас са с тежки изгаряния, след като лек автомобил "Рено Меган" се възпламени на улицата в близост до бензиностанция. Колата се е забила в тролейбусен стълб и секунди по-късно газовата уредба е избухнала. Въпреки бързата намеса на огнеборците автомобилът е опожарен тотално.

Пострадалото момиче не е било в колата, а е поискало огънче от 57-годишния мъж, който бил зад волана, съобщи официално ОД на МВР в Бургас.

Около 18:01 часа вчера на бургаската улица "Чаталджа", непосредствено срещу бензиностанция "Петрол", възникна инцидент, при който след изтичане на газ от газовата уредба на "Рено Меган" със софийска регистрация, управляван от 57-годишен бургазлия, пострадали самият водач и намиращо се в близост 16-годишно момиче от квартал "Победа", се казва в съобщението.

По данни на водача, същият спрял, защото момичето му поискало огънче. Навеждайки се през дясното стъкло, щракайки със запалката 57-годишният бургазлия възпламенил изтеклия газ, като пламъците обхванали тялото на момичето и част от неговото тяло.

Двамата пострадали са откарани в клиниката по изгаряния във Варна, като момичето в тежко състояние, с опасност за живота и с изгаряния между 60- 65 процента. Бургазлията по данни на медиците е получил 30% изгаряния и е стабилизиран.