Заловиха двама пияни шофьори в Албена и Балчик

Единият катастрофирал, а дрегерът показал 2,79 промила

За двама водачи, карали след употреба на алкохол в курорта Албена и град Балчик пред почивните дни, съобщават от полицията в Добрич.

На 3 октомври, около 03:57 часа, в КК „Албена” е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен С4” със софийска регистрация, управляван от 32-годишен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 1,73 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан З.З. (от гр. София). По случая е образувано бързо производство в  РПУ Албена.

 На 4 октомври, около 01:35 часа, в РПУ Балчик е получено съобщение за настъпила катастрофа по ул. „Христо Ботев” в гр. Балчик. Установено е, че водачът на лек автомобил „Опел” с варненска регистрация, поради движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила и се удря в бордюр. В резултат на ПТП са настъпили материални щети по автомобила. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,79 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Д. (34 г., от гр. Варна). По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.