Договорът с Полша е изключително изгоден, разбра го и БСП

Снимка:

mediapool.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Митов обсъди с полския си колега ремонта на МиГ-овете

Каза военният министър относно ремонта на българските МиГ-ове

Договорът с Полша е изключително изгоден за България, мисля, че в това се убедиха членовете на комисията по отбрана, получих разбиране и подкрепа, включително и от депутатите на БСП. Ремонтът на двигател ще струва 1 млн. и 23 хил. евро. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев след участието си в заседанието на парламентарната комисия в НС, цитиран от БГНЕС.


Освен това "няма да платим 20% ДДС, тъй като се работи със страна-членка на ЕС и други 9% от данъци и такси", добави Ненчев. Като напомни, че 20 дни след подписването на договора ще получим 2 двигателя под наем за 2 години безплатно от Полша. Тази сделка дава гаранция за ВВС, цените са много по- изгодни, да не говорим за превоз на двигателите, които също са за сметка на полската страна, коментира министърът.


"България е в състояние и никога не е изпадала в състояние да не може сама да охранява въздушното си пространство", подчерта Ненчев. "Очакваме съвместно охраняване на въздушното ни пространство, ако това се наложи", посочи той.


Вчера имах разговор с г-н Бакалов, той подаде своята оставка, която не приех с мотивите, че очакваме вето от страна на президента, връщаме закона за ново разглеждане и след финализиране на тези разговори и дебати ще взема своето решение. Така Ненчев коментира казуса с ръководителя на служба "Военна информация".


"Аз не зная кои са фирмите - не съм правил разследване за това. Но с цялата си категоричност мога да кажа, че постигнахме възможно най-добрата цена, много далеч от пазарните цени. Не се интересувам кои са фирмите". Така отговори министърът на въпрос дали е информиран фирма, близка до ъндърграунда, т.е. до Младен Михалев-Маджо, да снабдява Българската армия с гориво.