Бургас ще бъде столица на ученето през целия живот

Гражданите и гостите на морския град имаха възможност да се запознаят с продукция и демонстрации на умения на възрастни

Повече от 300 души се включиха в първото издание на Националните дни за учене през целия живот –2015 в Бургас.

Сред участниците в срещата бяха образователни експерти, учители, директори на училища, представители на деловите среди, на местната власт, на неправителствени организации от цялата страна и гости от чужбина.

Тридневният форум в Бургас предложи редица събития свързани с ученето през целия живот- конференции, презентации, обмяна на добри практики, изложение на учебни институции за образование и обучаеми на възрастни. Гражданите и гостите на морския град имаха възможност да се запознаят с продукция и демонстрации на умения на възрастни от цялата страна, които са обучаеми в професионални гимназии.

В рамките на Националните дни за първи път бяха връчени годишни награди за принос към развитието на сектора за учене на възрастни. Наградата в категория „Областен координатор“  получи заместник областният управител на област Бургас доц. д-р Севдалина Турманова, която бе и един от основните двигатели събитията да се проведат пилотно в морския град. Наградата се връчва за активна дейност, насочена към осъществяване на политики за учене през целия живот на областно ниво.

През 2016 г. Бургас отново ще бъдe столица на ученето през целия живот.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен