Връчиха първия сертификат за инвестиция на българско-китайско дружество

Мисия Добрич

07-10-2015, 13:36

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

До края на годината се предвижда да бъде направена първата копка за фабриката

Община Добрич връчи първия сертификат за инвестиция - клас "В", на българско-китайско дружество, което ще изгради фуражен завод и след цялостната реализация на проекта ще изнася годишно около 300 000 тона продукция в Китай.
До края на годината се предвижда да бъде направена първата копка за фабриката, в която първоначално ще бъдат инвестирани 5 000 000 лева. След близо две години проучване Добрич бе избран за проекта като най-развития земеделски район в страната с най-голямо производство на зърно и царевица, заяви Лиу Чунюнг, търговски пълномощник на инвеститорите от Китай. По думите му се предвижда земеделска продукция да се изкупува и от района на Варна, Русе, Силистра и Шумен.
"България Тианшинонг Фийд Ко" ООД вече разполага с терен в западната промишлена зона на Добрич. Заводът, в който концентрираният фураж ще се произвежда по китайски рецепти, ще работи на четири смени на непрекъсваем режим. Очаква се да бъдат разкрити над 90 работни места, поясниха от фирмата.
Общината ще стимулира изпълнението на инвестиционния проект със съкратена процедура на предоставяне на административните услуги, заяви заместник-кметът Пламен Ганчев при връчването на сертификата.