Убиецът на рускинята: "Обичах тази жена!"

Основният мотив за престъплението е ревност

„Аз обичах тази жена. 6 месеца бяхме неразделни”- С тези думи днес се обърна с молба за снизхождение към магистратите в Бургас 53-годишният Димитър Радев, задържан за убийството на интимната си приятелка Наталия Стаматова (на 56 г.). Радев преби до смърт рускинята след пиянска свада в собствения й апартамент в комплекс „Лазур”. Престъплението бе извършено призори на 5 октомври т.г., а след това любовникът сам отишъл в близката бензиностанция и поискал да позвънят на Бърза помощ и полицията. Основният мотив за престъплението е ревност. Жертвата била в абсолютно алкохолно опиянение. В кръвта й, след настъпването на смъртта, са открити рекордните 3.92 промила алкохол.

Днес обвиняемият настоя Окръжния съд да го пусне под домашен арест, за да бъдел в „по – нормална обстановка” отколкото зад решетките, където в момента се намирал. От прокуратурата обаче посочиха, че ако бъде пуснат, има опасност да се укрие или извърши ново престъпление.

Служебният адвокат на обвиняемия обаче контрира, че мъжът нямал доходи, за да се скрие от властите. „Вкъщи ще бъда на разположение”, подчерта Радев.