Прокуратурата иска задържане под стража за холандската терористка

Животът

08-10-2015, 12:57

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

С още двама с Европейска заповед за арест, тя бе закопчана на Капитан Андреево

От Хасковската окръжна прокуратура внесоха искане в Окръжния съд в града за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 17-годишната холандска гражданка Ш.К., издирвана за тероризъм.


За нея има издадена Европейска заповед за арест. Ш.К. се издирва от Окръжна прокуратура Централна Нидерландия за тероризъм - участие в терористична организация, имаща за цел да извършва терористични престъпления, трафик на хора.


Обявена е за международно издирване от холандските власти чрез Европейска заповед за арест. На 5 октомври Ш.К. е задържана при опит да напусне страната на ГКПП-Капитан Андреево, за което е уведомена Окръжна прокуратура Хасково. Това е мотивът нашата прокуратура да разпореди задържане за срок от 72 часа.


Окръжна прокуратура Хасково счита, че спрямо лицето е издадена Европейска заповед за арест от компетентен орган на държава от ЕС, която подлежи на изпълнение в Република България.


Припомняме, на 5 октомври 2015 г. Ш.К. е задържана на ГКПП-Капитан Андреево заедно с още две лица - Ю.А., на 18 години и на И.Х., на 22 години, също холандски гражданини, които също се издирват от прокуратурата на Кралство Нидерландия.


Вчера спрямо Ю.А. и И.Х. Окръжен съд Хасково постанови постоянна мярка "задържане под стража".