Двама биха и обиждаха кандидат-кметица

Крими

09-10-2015, 13:28

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

В предизборния щаб на партия "Обединена България" в село Яким Груево

Районна прокуратура в Исперих повдигна обвинения срещу партийни активисти за хулиганство и лека телесна повреда на кандидат-кмет, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

 Районна прокуратура в Исперих повдигна обвинения по образувано бързо производство срещу 30-годишния Метин Тахир и 40-годишния Бейхан Мехмед от село Яким Груево за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице по повод изпълнение на службата му в съучастие като съизвършители  – престъпления по член 325, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2, и член 131, ал.1, т. 1, във връзка с член 130, ал. 1 във връзка с член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 8 октомври 2015 г. в 12 часа в помещение, което се използва като предизборен офис на кандидатката за кмет на село Яким Груево Анифе М., влизат четири лица и започват да лепят плакати на своята политическа сила. При пристигането на кандидатката за кмет в помещението Метин Тахир и Бейхан Мехмед сипят обиди по нейн адрес, дърпат и скъсват дрехите й и я удрят.

Районната прокуратура в Исперих задържа за срок до 72 часа двамата извършители по образуваното бързо производство. Днес наблюдаващият делото прокурор внесе искане в Районния съд в Исперих за определяне на постоянни мерки „Задържане под стража” спрямо Тахир и Мехмед.  

Работата по разследването продължава.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен