Нарушител на пътя опита да подкупи полицаи, закопчаха го

Крими

09-10-2015, 13:41

Снимка:

©Булфото

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Двама пияни шофьори вилняха из пловдивско, КАТ ги озапти

За поредица инциденти по пътищата с пияни шофьори и опит за подкуп на полицаи, съобщава МВР Пловдив.

Шофьор без книжка неуспешно опита да подкупи пловдивски полицаи. Снощи, на бул. "Копривщица" патрул спрял за рутинна проверка лек автомобил "Ситроен", с 46-годишен водач зад волана. Станало ясно, че той е неправоспособен, а допълнително документите за годишен технически преглед и застраховка били с изтекъл срок.


В опит да избегне наказанието, мъжът предложил на полицаите 50 лева. Те обаче го задържали и веднага повикали дежурна група за удостоверяване на престъплението. Пловдивчанинът е арестуван и срещу него е образувано бързо производство.


При други проверки в региона са хванати нови двама пияни шофьори, съобщават от пресцентъра на полицията.

В четвъртък по обед в село Брестник е заловен местен 40-годишен жител да кара след солидна почерпка, сочат данните от дрегера. Уредът е отчел 2,92 промила алкохол. Близо час по-рано, след обаждане на тел. 112 в РУ Труд е получен сигнал за лек автомобил "Пежо", който опасно криволичел по пътя между селата Маноле и Манолско Конаре и едва не предизвикал няколко катастрофи.


Полицейски патрул, до автобусната спирка в Манолско Конаре, открил колата извън пътя, със спукани предни гуми и изкривени джанти. Зад волана седял 61-годишен пловдивчанин, чиято алкохолна проба отчела 1,27 промила в издишания въздух. Двамата нарушители са задържани за 24 часа и срещу тях са започнати бързи производства.


Освен тези инциденти, "Пътна полиция" издирват шофьор, който предизвикал катастрофа и избягал. По първоначални данни, около 14 часа вчера - на кръстовище между ул. "Богомил" и ул. "Родопи" в Пловдив, 32-годишен пешеходец бил блъснат от лек автомобил, който светкавично дал газ и изчезнал.
Пострадалият е настанен в болница с фрактура на лявата китка. Работата по случая продължава.