BG е призната за аутсорсинг дестинация на годината

Портфейл

10-10-2015, 10:02

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това е един от най-бързо развиващите се напоследък сектори в икономиката

България е призната за аутсорсинг дестинация на годината според 2015 European Outsourcing Awards (Европейските аутсорсинг награди), организирани от британската National Outsourcing Association, съобщиха от Българската агенция за инвестициите, цитирана от investor.bg.

Оттам припомнят, че страната ни беше номинирана за една от трите най-добри аутсорсинг дестинации, конкурирайки се с Латвия и Южна Африка. На церемония в Лисабон, провела се на 8 октомври, България е била обявена за водеща дестинация за сектора, става ясно още от съобщението.

Аутсорсинг индустрията е един от най-бързо развиващите се сектори в българската икономика през последните години, като все повече международни компании навлизат в страната. Софтуерната индустрия вече формира 1,74% от БВП на страната ни, а за последните 10 години приходите на ИТ компаниите са отбелязали ръст от 600%.

Секторът на информационните и комуникационните технологии и този на аутсорсинг и бизнес услугите са сред основните двигатели за разкриване на нови работни места в страната, като само за последните 12 месеца, до средата на годината, техният брой е 41 000.

България е привлекателна за компаниите с качествените специалисти, езиковите познания, ниските разходи и не на последно място с членството в ЕС, посочват от БАИ.