Черноморец (Балчик) разгроми Септември (Тервел)

Спорт

11-10-2015, 13:50

Снимка:

Александър Стоянов, centersport.org

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Стана областен шампион на зона Добрич

Черноморец (Балчик) разгроми с 5:0 тима на Септември (Тервел) в среща от елиминациите на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Двубоят, игран на Градския стадион в Балчик, се явяваше Областен финал на зона Добрич в турнира, съобщи centersport.org.

Балчиклии излязоха на терена с титулярните си футболисти, като единствено Валентин Веселинов отстъпи мястото си на Николай Иванов. Домакините започнаха силно двубоя и получиха правото да изпълнят дузпа в осмата минута. Ивайло Лазаров застана зад топката, но пропусна. Балчиклии не се притесниха от профукания наказателен удар и продължиха да атакуват вратата на Септември (Тервел). При една от проедните си атаки, домакините откриха резултата, чрез Васил Тачев. Малко преди края на полувремето централният нападател се разписа отново и удвои аванса на Черноморец (Балчик) – 2:0. При този резултат приключи първото полувреме.

Втората част продължи с надмощие на балчиклии, които логично реализираха още три попадения. Явор Колев се разписа и покачи на 3:0, а малко по-късно влезлият като резерва Валентин Веселинов вкара за 4:0. В края на двубоя Карен Мадоян също записа своето име сред голмайсторите и оформи крайното 5:0.

Балчиклии продължават в следващия Междуобластен етап на турнира, където ще се изправят срещу представител от зона Варна или зона Шумен.

Старши-треньорът на балчиклии Георги Иванов-Геша сподели, че неговият отбор подхожда сериозно към всяка среща.

“Ние не делим мачовете по важност. Играем във всяка една среща сериозно и с пълна концентрация. Днешната среща не се различаваше по нищо от другите в това отношение. Виждам, че момчетата са жадни за мачове и го показват. Днес отборът много се доближаваше до това, за което си говорим от самото начало и с всяка среща се надявам да надграждаме”, сподели още Георги Иванов – Геша. Зона 90