Арх. Илко Николов: Добър бизнес климат за повече работни места

Всички искат добър бизнесклимат и се надяват бизнесът да осигури работни места. За да се случи това, процесите и правилата трябва да бъдат прогнозируеми и разписани във времето. Бизнесът иска да има устойчивост в плановете, намеренията и проектите на общината, за да могат да планират дейността си. Това иска бизнесът – предвидимост, устойчивост и по-бърза и по-ефективна работа на администрацията, да се въведе електронната община. Бизнесът и общината трябва да са партньори. Усилията и на двете страни ще доведат до по-добра бизнес среда в града. Това ще направи всеки бизнес по-печеливш, но ще осигури и повече и по-добре платени работни места, т.е. пловдивчани ще работят и живеят тук – в един проспериращ град, сподели кандидатът за кмет на коалиция ПЛОВДИВ УТРЕ арх. Илко Николов.
Посоката на развитие на Пловдив е ясна и тя е разписана в точно определени стратегически документи - Общинският план за развитие и Интегрираният план за градско възстановяване и развитие. Те съдържат проеките, които ще се реализират в Пловдив до 2020 г. Тези документи трябва да са настолна книга за всеки кмет, зам.-кмет и районен кмет - те дават посоката на развитие на града, те са основата на всяка управленска програма. Учудвам се на някои кандидати, които бъркат решаването на текущи градски проблеми със стратегическо развитие на града в следващите години, допълни кандидатът за кмет на коалиция ПЛОВДИВ УТРЕ.
Пловдив е град с огромен потенциал, имаме няколко университета, които са много успешни. Аз бих насочил образованието към обогатяване на икономическия профил на града. Това се предвижда и в интегрирания план за градско развитие: освен изграждането на високотехнологичен парк с аграрна насоченост, има заложено развитие и на образователните структури, така че да отговорят на концепцията за разгръщане на този потенциал. Темата за професионалната квалификация и образованието е много важна, защото, за да просперира, бизнесът има нужда от квалифицирани работници. А по-високата квалификация води и до по-високи доходи, допълни арх. Николов.
Дейността ми като председател на Общинския съвет е ясна за всички пловдивчани, за 4-те години от изминалия мандат съм бил абсолютно последователен и не съм се отклонил и от една дума, записана в нашата управленска програма, голяма част от която вече е осъществена. Аз продължих да изпълнявам ангажиментите, поети пред избирателите на предходните избори. Тези ангажименти са в основата и на стратегията за развитие на Пловдив, която обхваща и следващите два мандата. Те са в основата и на програмата на коалиция ПЛОВДИВ УТРЕ за настоящите избори.
Показна прозрачност. Това съм убеден, че една общинска администрация дължи на хората. Всичко да е открито, достъпно, ефективно и бързо, както и да има санкции за служителите, които препятстват или бавят услугите за гражданите, категоричен е арх. Илко Николов, кандидат за кмет и водач на листата на коалиция ПЛОВДИВ УТРЕ, която е с номер 15 в интегралната бюлетина.