Борисов: Защо за гърците няма визи, а за нас има

Политика

12-10-2015, 13:24

Снимка:

novinite.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Запита премиерът американски бизнесмени и дипломати на дискусия по геостратегия

Няма добра и лоша корупция, обърна се премиерът Бойко Борисов към американския бизнес и дипломати в Дискусионна кръгла маса на тема "Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси", организирана от Американската търговска камара, предаде Фокус.

Премиерът упрекна САЩ в двоен стандарт. "Когато проектът е руски го спираме веднага, а за такива като меморандума на "Уестингхаус" се мълчи", подчерта премиерът.

Той си пожела догодина да няма визи за българите в САЩ. "Не разбирам защо гърците нямат визи, а за нас има. По-лоялен съюзник в НАТО ли са или защото колегата е по-често в Москва?!", заяви Борисов.

"Като гледам партньорите си и опонентите още не е минал меракът на политиците да командват прокуратурата", каза още премиерът.

Той беща коледни надбавки за пенсионерите.
"Контрабандата генерираше най-голямата корупция. От началото на годината досега благодарение на звената, които направихме - 17 пъти се вдигнаха приходите. Тези пари са изтичали години наред - 2,3 млрд. повече сме събрали в бюджета от началото на годината. Представяте ли си какво е загубила държавата? Когато им се обединиха системите, вече няма как да шикалкавят", заяви Борисов.

По думите му, в тази посока няма да спрат действията. "И на нас ни хареса, защото дадохме 100 млн. повече на пенсионерите, планираме за Коледа и нова година пак да го направим. 106 млн. на тютюнопроизводителите, 20 млн. на учителите, 50 млн. за животновъди, 100 млн. за магистралите. Всичко това е от тези приходи", добави Борисов.

Той уточни, че звената, които се борят с корупцията са тихи, безмълвни. "Скоро в енергетиката ще чуете, така, както и в други места. Няма хубава и лоша корупция. За всички един аршин - който е сгрешил, ще си понесе отговорността. Имаме и волята, и желанието, а това ще доведе много повече инвеститори в България", каза още Бойко Борисов.