Капка: Омъжена съм за Сидеров, многоженството у нас е забранено

Общество

13-10-2015, 10:50

Снимка:

©dailypress.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Скандалът на "Раковски" не е PR, а пиянска свада, предположи бившата атакистка

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров все още е женен за Капка Георгиева. Това съобщи самата тя в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.


"Нямам развод с този човек. До този момент ми се отказва такъв. Подала съм документи преди няколко години", заяви Капка Георгиева. По думите й Сидеров не желаел да се яви в съда, а по българските закони развод могат да получат, само ако и двамата се явят в съда.


"В същото време прочетох, че се готвел да сключи църковен брак на 1 ноември. Ние със сина ми готвим писмо до патриарха, с което да го уведомим, че многоженството още не е позволено в България", заяви Капка Георгиева.
Наскоро съпартийката на Волен Сидеров - Деница Гаджева, му роди син.


Капка Георгиева коментира и посланието на сина си Димитър Стоянов, който се обърна чрез социалните мрежи към всички почитатели и привърженици на "Атака". В писмото Димитър Стоянов сподели своята отговорност за това, че е участвал в изграждането на политическата партия.


"Много преживяхме покрай създаването на "Атака", покрай подбора на кадри, имахме доброто желание да направим нещо различно, народно, силно. В крайна сметка читавите хора бяха подменени един след друг, бяха изхвърлени", заяви Георгиева.


По думите й през 2010 година, когато е било най-сериозното напрежение в партията, Явор Нотев отишъл при Капка Георгиева и пожелал да поискат оставката на лидера Волен Сидеров.


"Той инициира това, ние, свестните хора в партията, да поискаме оставката на този човек. След това се оказахме сами с Митко и още един колега. Просто другите си замълчаха. Страхът превръща политиката в България в това, което е в момента", заяви още Георгиева.


Относно поведението на лидера на "Атака" от петък вечер, когато вдигна скандал пред магазинчето в София, Капка Георгиева заяви, че това не е замислена пиар акция.


"Пиянска история, довела до по-голям скандал, намесили са се много хора, в хода на замазването е ставало по-лошо и по-лошо", заяви тя.