Върнаха в ареста младия убиец на пешеходна зебра

Крими

13-10-2015, 15:47

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пуснаха джигит-убиец на свобода срещу 10 хиляди лева гаранция

В делото на Милан Дивеков настъпи изненадващ обрат

Неочакван обрат на делото за мярката за неотклонение на Милан Дивеков, който през август блъсна и уби възрастен мъж на пешеходна пътека в Пловдив.

Апелативният съд върна делото на долната инстанция, като прецени, че има допусната процедурна грешка. По този начин съдебният състав отмени и определената миналата седмица парична гаранция за младежа от десет хиляди лева и го прати обратно в ареста.

Магистратите върнаха казуса в компетенциите на окръжна прокуратура, която първа е трябвало да се произнесе по искането на Милан Дивеков да бъде пуснат под по-лека мярка. Окръжният съд не е бил правилно сезиран и въобще не е имал основания да се произнася, обясни докладчикът Христо Крачолов.

Делото в апелативен съд бе именно по протест на прокуратурата заради пускането на Милан под гаранция, тъй като обвинението смята, че заради множеството му предишни наказания все за превишена скорост, той остава обществено опасен. Прокурорът изтъкна, че през 2009 г. дори на два пъти са му отнемани последователно книжката и талона, а след това е хванат да управлява технически неизправен автомобил.

Късно през нощта на 12 август тази година, със 100 километра в час, Дивеков прегази на пешеходна зебра  63-годишният Димитър Димитров. Експертизата е категорична, че ако младежът бе шофирал дори със 76 км.ч., трагедията е могла да бъде избегната, стана известно в съдебната зала. Ако прокуратурата отново  откаже да освободи Милан, ще обжалваме по всички инстанции, заяви адвокатът му Димитър Антонов.