Пет храни препоръчва мъж на 114 години

Животът

14-10-2015, 12:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Бразилецът Бернардо ла Палло се радва на здраве и добра памет

Никой не би повярвал, че Бернардо ла Палло е роден на 17 август 1901 г., но и досега се намира в добра физическа кондиция и е наред с акъла. Още на младини Бернардо решил, че иска да живее дълго и щастливо. Затова се запасил със сила на волята, на която много биха завидели. Лекарите, изследвали столетника, твърдят, че той е в много по-добро състояние от повечето 70-80-годишни мъже. На 114 години той решава с удоволствие кръстословици, чете книги и се радва на добра памет. Дядото смята, че дължи дълголетието си на пет много популярни храни и на редовни физически упражнения. Освен това Ла Палло не яде червено месо и полуфабрикати, предпочита плодове, зеленчуци и зърнени каши.

Ето ги и петте храни, които са удължили живота му.

1. Мед

Бернардо твърди, че ако човек се откаже от захарта и подслажда храната си с мед, ще живее значително по-дълго.

2. Чесън


Чесънът не само придава пикантност на яденето, но също има антисептични и антибактериални свойства. Съдържа и много витамини, които укрепват имунитета.

3. Шоколад

Много хора се опитват да се откажат от шоколада. Но Бернардо твърди, че правят голяма грешка, ако го спрат съвсем. В малки количества шоколадът подобрява настроението и нормализира работата на сърдечносъдовата система. Само че шоколадът трябва да е истински и да съдържа голям процент какао.

4. Канела

Канелата е не само подправка, която подобрява вкуса на храната, но е в състояние да снижи нивото на лошия холестерол и да предотврати диабета.

5. Зехтин

Зехтинът се е смятал в Древния Рим за еликсир на щастието и младостта. Качественият зехтин е много полезен за организма. Неговите подмладяващи свойства се дължат на съдържанието на витамин Е и на антиоксиданти.