Израелската армия помага на полицията с военни в градовете

Свят

14-10-2015, 17:55

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Вълната нападения от палесници предизвика извънредно заседание и извънредни решения

Израелската армия съобщи, че е започнала да разполага стотици войници в градовете в помощ на полицията, съобщи Асошиейтед прес. Това решение е част от мерките на израелския кабинет по сигурността за борба с вълната от палестински нападения с огнестрелни и хладни оръжия срещу израелски цивилни и войници, в които са убити осем израелци и 27 палестинци.


На извънредно заседание през изминалата нощ кабинетът разреши също на полицията да отцепва райони на напрежение. Много от последните нападения дойдоха от арабските квартали на Ерусалим.


Кабинетът също разреши да се отнема жителството на палестинци, които са извършили терористични прояви и да се ускори разрушаването на къщи на нападатели, предаде Ройтерс.
Израелският министър по въпросите на Ерусалим Зеев Елкин заяви пред израелското радио, че отцепването на квартали в Ерусалим има за цел да гарантира сигурността и не е предвестник на политическо разделение на града.


Палестинците искат Източен Ерусалим за столица на бъдещата си държава, а Израел смята града за своя единна и неразделна столица.