Изплашен шофьор изоставил бежанците в Черноморец

Крими

15-10-2015, 12:45

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Среднощен екшън с бежанци и каналджии в Бургас

По думите им, след като полицейски служители направили опит да спрат колата, водачът му, спрял на отбивка и свалил групата

аловиха шофьора, превозвал заловените в Черноморец бежанци, съобщиха от полицията. В Районно управление - Созопол е получено съобщение за лек автомобил "Волво", със софийска регистрация, движещ се от Приморско в посока Бургас, вероятно превозващ нелегално преминали границата на България лица. Изградено е КПП на пътя Созопол – Бургас, като служителите забелязали приближаващ автомобил, отговарящ на описанието. 
Подават със стоп-палка знак на водачът на автомобила да спре за проверка, но той не се съобразил с разпореждането и продължил движението си в посока Бургас. Проведени са незабавни заградителни мероприятия от патрулите на Районно управление – Созопол и Граничен полицейски участък - Бургас, в резултат на които на кръстовището до с. Атия колата е спряна и е задържан криминално проявения Н.Х., 34-годишен от Любимец, е спрян. 
Изоставените бежанци пък били забелязани от жителка на Черноморец. Установено е, че се касае за петима мъже, четири жени и четири деца / всички сирийски граждани, преминали нелегално границата на България/, които след влизането в страната са качени във Волво-то, което трябвало да ги откара до София. 
По думите им, след като полицейски служители направили опит да спрат колата, водачът му, спрял на отбивка и свалил групата на пътя, след което продължил сам, а те влезли в близкия град, където са задържани от полицейските служители. Н.Х. е задържан за срок от 24 ч., като по случая е образувано бързо полицейско производство.