Елитно вино ще се лее три дни на феста "Августиада"

Животът

15-10-2015, 16:27

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

Турция ще е международният фокус на тазгодишното издание

Фестивал на виното и културното наследство "Августиада" се открива за четвърти пореден път в Стара Загора. Градът на липите ще е домакин на събитието в рамките на три поредни дни – от 16-и до 18-и октомври. Близо 30 фирми за производство на вино от Турция, Македония и най-вече от България са заявили участие в тазгодишното издание на фестивала.


През първия ден ще се състои Конференция "Августиада" 2015, на която ще се представят любопитни теми, свързани с виното и бизнеса. Входът за конференцията е безплатен, но е необходимо предварително да се заяви участие, информират организаторите. В същия ден от 16:30 часа в Западната зала на Художествената галерия ще бъде открита самостоятелната изложба „Съновидения“ на турската художничка Ирем Чамладжъ, част от програмата на фестивала тази година.


През следващите два дни ще се проведе самото изложение на вина и кулинарни продукти, което включва дегустации и оценяване на вината, дегустации на кулинарни продукти в сградата на Регионален исторически музей – Стара Загора. Галавечер се организира в Държавната опера на 17-и октомври от 19:30 часа.

В третия ден от фестивала ще бъдат наградени най-вкусните по оценка на посетителите вина. Като за десерт, точно преди награждаването на вината-победители, Йордан Дъбов, единственият лицензиран кафе-инструктор у нас, ще разкаже за кафето и конкретно за Specialty Coffee културата.


Турция е международният акцент на фестивала "Августиада" 2015. Всичко за фестивала можете да намерите на сайта му www.avgustiada.com