Още нелегални афганистанци задържаха в Бургас

Животът

16-10-2015, 10:58

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Не е установена самоличността на убития афганистанец, групата е "изключително хомогенна"

Афганистанците са задържани за срок от 24 часа и предадени на сектор "Миграция" към полицията в Бургас

За още един случай на задържани нелегални имигранти съобщават от полицията днес. На 15 октомври около 03.50 ч. в района на разклона на с. Дебелт, служители от бургаската жандрамерия забелязали приближаващи се с висока скорост три леки автомобили. Полицейските служители подали сигнал за спиране със стоп-палка, но водачите на автомобилите продължили движението си, което наложило преследване на автомобилите, движещи се в посока Бургас. Междувременно е потърсено съдействие от служители на Четвърто Районно управление - Бургас, които блокирали улица «Захари Стоянов». Жандармеристите се изравнили с единия от преследваните леки автомобили – «Опел Вектра», със старозагорска регистрация, движещ се в дясната пътна лента. 
При опит да избяга водачът на «Опела» завива рязко наляво и навлизайки в пътното платно на служебния полицейски автомобил, го блъска, нанасейки му леки щети по предния десен калник и предната дясна врата. След катастрофата автомобилът  спрял, като водачът му успял да избяга. От купето излезли осем афганистански граждани, нелегално преминали границата на България. 
Спрян е и лек автомобил  «Ситроен Ксара», с пловдивска регистрациа, управляван от 33-годишен мъж от Чирпан, в купето на който са открити още седем афганистански граждани, нелегално преминали границата. Водачът на третия автомобил успял да избяга с него и продължил в посока към Бургас - център. От полицейските действия е установено, че чуждите граждани са натоварени в леките автомобили в района на с. Пънчево, общ. Средец, като се придвижвали по маршрут с. Дебелт - Бургас. Афганистанците са задържани за срок от 24 часа и предадени на сектор «Миграция» към ОДМВР – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.