"Атака" доказва с документ, че клекшопът на "Раковски" нарушава закона

Работи денонощно без разрешително, протоколът на икономическа полиция при инцидента е невалиден

От години собствениците на клекшопа на ул. "Раковски" 110 ежедневно нарушавали закона, защото обектът нямал разрешение да работи след 22:00 часа. Това е станало ясно от справка, предоставена от зам.-кмета на район "Средец" Румяна Граховска. Справката била поискана от зам.-председателя на "Атака" Десислав Чуколов, съобщават от партията.


В петък срещу събота миналата седмица лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Чуколов се замесиха в скандал в центъра на София. Те твърдят, че имали сигнали, че в будката се продават цигари без бандерол.


В понеделник главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на двамата народни представители. От своя страна и "Атака" започна да събира подписи за свалянето на обвинител номер 1.


От документа, който са изготвили служителите в община "Средец", става ясно, че магазинът за пакетирани хранителни стоки (клекшоп) на фирма "Ай-М1" ЕООД ежедневно нарушава закона. Клекшопът е собственост на семейство Симеонови, а управител е Александрина Симеонова. Откакто било отворено магазинчето, работело денонощно. То обаче имало разрешение да работи от 7:00 до 22:00 часа.


От партия "Атака" отбелязват, че от видеозаписите, които телевизиите са излъчили във въпросната нощ - на 9 срещу 10 октомври, става ясно, че клекшопът продължава да работи и се продават алкохол и цигари на клиентите до сутринта.


В документа е записано, че "Икономическа полиция" е извършила проверка и е изготвила протокол. Това е станало между 1:10 и 1:40 часа.


От партията на Сидеров подчертават, че търговският обект е трябвало да бъде затворен по това време. Затова те заключват, че действията на СДВР и "Икономическа полиция" са незаконни, а издадените от тях постановления и протоколи - невалидни.