Куче-пазач напада работници в цех

Животът

18-10-2015, 11:03

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Прокуратурата проверява случая

Работници бяха зверски нахапани от кучета-пазачи на работното им място. Инцидентът се случва в пловдивското село Крумово. В цеха, в който работят пострадалите, кучетата са без повод и е било въпрос на време да се стигне до неприятната случка, пише TrafFicNews.bg.

Тодор е бил редовна смяна на работа в събота. По време на кратка почивка младият мъж излиза пред цеха, за да запали цигара. Минути след излизането си кучето, което пази цеха му се, нахвърля и започва да го хапе. Животното не е било на повод и свободно се е разхождало из двора на предприятието. Марта, както се казва кучето, не е показало никакви признаци за нападение, а момчето по никакъв начин не е провокирало животното.

"Не беше свило уши, нито оголило зъби, както съм чувал, че това е знак че ще напада. Аз просто запалих цигара и кучето ми налетя. Започна да ме хапе по ръцете и краката. Опитах се да го ритна и когато ме пусна, избягах. Колега от фирмата излезе и ме закара в болницата, където обработеха раните ми. В момента съм в болнични", разказва Тодор.

Младият мъж има рани по ръцете и слабините, а неговият случай не е единствения. Преди по-малко от месец млада жена е била нападната от същото куче. Идвайки за първа смяна в цеха, кучетата са я нападнали. Момичето, също като своя колега не е провокирало агресия у животното. Тя била хапана по ръцете, шията и главата. Благодарение на колегите тя се е отървала от по-сериозни наранявания.

От синдиката КТ Подкрепа са категорични, че кучето е трябвало да бъде вързано."Няма работа това куче в цеха без повод. Трябва да бъде или махнато от там или да е умъртвено. Инцидент може да застигне и още работници", коментира Иван Баталийски.

"Беше събота, а тогава пускаме животното да се разхожда. Правим го от хуманна гледна точка, защото животното има нужда от разходка. Да, виновни сме и съжаляваме, но всички бяха предупредени, че кучето е отвързано", коментира собственичката Надия Клементова.

"Кучето ще се махне. Ще си го вземем в къщата. Каквото зависи от нас ще го направим", допълва Клементова. Уведомена е Инспекцията по труда с молба да се вземат мерки и да се спре тази практика с пускане на кучетата,както и Районна прокуратура с молба да установи има ли престъпление по чл.136 от НК.