Нова социална услуга за жителите на Крушри

Животът

18-10-2015, 13:11

Снимка:

снимка, архив

Автор:

ДобричУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тервел и Крушари се подготвят за ново кандидатстване за финансова помощ

Потребители могат да са деца, възрастни с различни увреждания, емоционално-поведенчески проблеми, жертви на насилие

Нова социална услуга ще се предлага в Крушари. В добруджанската община е създаден Център за рехабилитация и социална интеграция, който ще започне дейността си на 20 октомври.

Потребители могат да бъдат деца и възрастни с различни видове увреждания, с емоционално-поведенчески проблеми, а също жертви на различни форми на насилие и експлоатация или на зависимости. Сред потребителите могат да бъдат обитателите на Дома за деца с увреждания и Защитеното жилище в Крушари, както и от Дома за стари хора в Добрин, посочват от общината.

Центърът за рехабилитация и социална интеграция ще предлага пакет от социални услуги, свързани със социална интеграция, рехабилитация, педагогическа помощ и психологическа подкрепа. Предвидени са дейности по трудотерапия и социално включване.

Желаещите да ползват новата социална услуга трябва да подадат молба, копие от експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК или медицински протокол на ЛКК (ако има такъв), копие от личен амбулаторен картон, документ за самоличност – за справка. Документите се приемат всеки делничен ден, от 8 до 17 часа от управителя на Центъра.