Разбиха керемиди върху главата на кандидат за общински съветник в Бургас

По време на галавечерта се проведе и финалът на Бялканското първенство по санда

Шест керемиди бяха разбити с чук върху главата на Стефан Колев – председател на Българската федерация по ушу и кандидат за общински съветник на местните избори в Бургас. Това се случи снощи в зала „Младост“ по време на галавечерта на Балканското първенство по ушу, пише Топ новини Бургас. Турнирът се провежда за първи път в България, а домакинството беше спечелено от морския град. Подобно на монасите от легендарния манастир Шао Лин, с тази демонстрация Колев показа, че границите на човешките възможности са неограничени. След удара той не показа никакви признаци на болка, а напротив – поведението му беше такова, сякаш нищо не се е случило.

Преди номера с керемидите Стефан Колев показа движения от китайската гимнастика тай чи. Умения демонстрираха и неговите възпитаници от бургаския клуб по ушу „Бей Син“.

По време на галавечерта се проведе и финалът по санда. Това е вид боен спорт, наподобяващ кикбокс, К-1 или муай тай, но включващ и техники от борбата и хвърляния. На финала премериха сили българинът Васил Симов и Никола Станков от Сърбия. Двубоят премина при очевидно превъзходство на нашия боец, който на няколко пъти изхвърли съперника си извън ринга, като веднъж сърбинът се сгромоляса така, че помете и един от съдиите наблизо.

По време на галавечерта бяха наградени множество победители в различни турнири у нас и по света. За „Спортист на годината“ по спортно ушу при момичетата бе обявена бронзовата медалистка от европейски първенства и двукратна шампионка от балканските турнири Деница Колева. При момчетата със същия приз бе отличен Васил Русев. В категорията санда „Спортист на годината“ стана бронзовата медалистка от тазгодишното Европейско първенство Здравка Комитова. В „Традиционни стилове и вин-чун” първенец е еврошампионът Теодор Недев, а негов подгласник е Цветомир Колев. „Спортист на годината“ по тайдзицюан стана европейският шампион за 2015 г. Петър Драгоев, а втори се нареди Димитър Михайлов.

По време на галавечарта присъстваха редица официални гости, сред които областният управител Вълчо Чолаков, който е бивш състезател по карате, неговият заместник Севдалина Турманова, кандидати за общински съветници. Там беше и досегашният кмет на Бургас и кандидат за трети мандат Димитър Николов. Той получи почетен плакет в знак на благодарност за огромната подкрепа и съдействие, което е оказала Община Бургас при преместването на Българската федерацията по ушу в морския град.