Даниела Савеклиева беше гост на Празника на кестена в Брежани

Кулинарна изложба бе подредена на дълга трапеза

Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ в община Симитли и народният представител и областен координатор на партията Даниела Савеклиева бяха гости на Празника на кестена, който се организира за шеста година в село Брежани. И тази година празникът бе организиран от местните чрез сдружение „Хора и традиции”, с финансовата подкрепа на родолюбци и изключителната помощ от кандидата за кмет на община Симитли Апостол Апостолов, подкрепен от ПП ГЕРБ. Апостолов поздрави всички гости и жители на Брежани. „Радвам, се че и тази година площадът отново е пълен, че толкова много хора пак са тук, за да запазим традицията. Бъдете живи и здрави и не спирайте да уважавате и почитате празниците в общината”, каза Апостол Апостолов.

Кулинарната изложба, подредена на дълга трапеза, на която кестенът е основният продукт, привличаше стеклите се отблизо и далеч с неповторим вкус и визия. Баници, питки, сладкиши, както и заек, приготвен с кестени, не липсваха на трапезата.

Освен невероятния спектакъл, който ансамбъл „Пирин” подари на жителите и гостите на Брежани, участие в програмата взеха и ансамбъл град Делчево, Република Македония, Духов оркестър-Благоевград, Соня Ковачка, женска и детска фолклорна група и малчуганите от детската градина в Брежани.