Отрязан пръст, заради лош кредит

Крими

19-10-2015, 09:13

Снимка:

снимка, интернет

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Покрив на къща горя в Бургас

Длъжник принуден да си посегне под натиск от лихвари

Около полунощ в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 39-годишния А.И. от с. Росен за това, че петима мъже го качили в джип, отвели го в гориста местност и го карали да се обеси. Той разказал, че след отказа му, е отведен в с. Росен, където чрез закани и заплахи го принудили сам да си отреже малкия пръст на лявата ръка. 
А.И. категорично отказал да съдейства на полицейските служители, които заедно със служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас установили, че А.И. изтеглил през м. септември кредит в размер на 1 000 лв., чрез 35-годишна жена от с. Росен, с която живеел на семейни начала, от частна фирма, занимаваща се с бързи кредити. Падежът на първата погасителна вноска бил на 15.10.т.г., като на следващия ден жената получила предупреждение за непогасената вноска. Подобно предупреждение получил и брата на А.И. – 44-годишен мъж от с. Росен, който платил първата вноска в размер на 170 лева в заведение в селото. 
След получаване на парите той и представителите на фирмата - кредитор си тръгнали, като малко по-късно в заведението влязъл А.И. Същият във видимо нетрезво състояние, взел нож и сам прерязал малкия пръст на лявата си ръка. При допълнителен разговор с А.И. с полицейските служители той заявил, че умишлено ги заблудил с цел да набеди управителя на фирмата за бързи кредити. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.