Учен-авангардист не се е къпал 12 години и е чист

Свят

19-10-2015, 16:55

Снимка:

Pixabay.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Бактерии пазели кожата му, произвежда спрей "Майчина мръсотия"

Американски учен не се е къпал повече от десетилетие - 12 години. Дейвид Уитлок вярва в действието на бактерии, които пазят кожата му чиста, съобщава сайтът на германския вестник "Ди Велт"цитиран он "24 часа". Ученият, който има диплома от университета в Масачузетс е убеден, че сапунът и шампоанът много повече вредят, отколкото помагат.


"Никой досега не е изследвал хора, които всеки ден си вземат душ. Откъде идва убеждението, че душът е здравословен?", пита Уитлок. Хората, които ежедневно се срещат с него, твърдят, че тялото му е чисто, въпреки радикалното отхвърляне на козметиката в банята.
"Кожата му изглежда страхотно и мирише отлично", пише репортерка от Bloomberg Businessweek.


Тайната на хигиената са бактерии, които идват от тялото, твърди ученият. Те неутрализират вредните вещества в кожата и пазят от възпаления и акне, казва американецът.
Идеята му дошла, след като наблюдавал коне, търкалящи се в калта. Изследванията му показали, че животните го правят, за да си запазят кожата.


Сега Уитлок иска да завладее козметичните пазари с микробите от мръсотията. Вече е разработил с фирма бактериален спрей с името "Майчина мръсотия", който е прозрачен, без мирис и струва около 44 евро. Който използва продукта един или два пъти дневно, може да се откаже от шампоана и душгела и да възстанови флората на кожата си.


"Ние сме изгорили мръсотията от живота си. Не прекарваме толкова много време в свободни пространства, колкото преди", коментира ръководителят на фирмата.
Ученият Уитлок се надява да може да убеди света в предимствата на продукта си. "Надявам се да достигна до 1 милиард души, които да използват спрея всеки ден", заявява той.