Вижте кои са „Царе на дърворезбата“

Добрич Лайф

20-10-2015, 12:35

Снимка:

Viasat Explore

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Продукцията показва невероятни произведения на изкуството от дърво

Премиерният сезон на поредицата „Царе на дърворезбата“ представя екип от първокласни резбари, които създават шедьоври от дърво с верижни триони. Епизодите ще се излъчват всеки петък, от 30 октомври до 11 декември, от 22:00 часа, по Viasat Explore.

 Продукцията проследява ежедневната работа на професионални дърворезбари, които изработват единствени по рода си творения за най-престижните си клиенти. Някои от дървените шедьоври се създават специално за едни от най-красивите в света домове от дървени трупи.

 Всяка невероятна дърворезба има уникална история и залозите са високи, тъй като един разнообразен екип обединява сили за сътворяването на произведения с музейно качество, които трябва да бъдат силно впечатляващи. Така понякога напрегнатата работа на майсторите резбари се превръща в комбинация от комедия и драма.

 Една от големите поръчки, която трябва да бъде реализирана, е на американски сенатор, който иска масивна средновековна маса за хранене. Пол, който е част от екипа, решава да я направи наистина достойна за крал, но кратките срокове и екстремният дизайн се оказват трудна задача.

Друг вдъхновяващ проект е изграждането на градинска асма. Ангажиментът е поет от Кен, който прави големи планове, но огромната работа скоро се превръща в кошмар за него.

 Други мащабни проекти, с които се захваща екипа от дърворезбари са: направата на родословно дърво, както и арка за курорт, която е собственост на един от най-взискателните клиенти на най-голямата строителна компания за ръчно изработване на жилища от дървени трупи в света „Пайъниър“.

 Зрителите на Viasat Explore ще видят още защо Марк и Пол кръстосват шпаги относно дизайна на маса за пикник, вдъхновена от овен. Напрежението в екипа се покачва, когато Пийт и Марк не могат да постигнат съгласие за резбоването на лицето на мечка. На Райън е възложена дърворезба на гигантски орел и той планира да привлече Пит, поради опита му с животните. А шефът на „Пайъниър“ - Брайън старши възлага на Пол и Пит най-важната им работа до момента – резработване на мемориал за приятел на Брайън.

 Ще се справи ли екипът от първокласни резбари със сложните проекти – гледайте в продукцията „Царе на дърворезбата“ всеки петък, от 30 октомври до 11 декември, от 22:00 часа, по Viasat Explore.