Сидеров и сие снощи пак са върлували до НАТФИЗ

Животът

22-10-2015, 10:39

Снимка:

©YouTube

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Проверявали вече нарочения клек шоп за работно време и цени

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и сподвижниците му спретнаха ново нощно "представление" пред клек шопа, намиращ се на столичната ул. "Георги Раковски" точно до Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), пише медиапул.бг.


За разлика от първия път, в сряда вечерта атакистите не били водени от подозрения, че в денонощното магазинче се продават наркотици и контрабандни стоки, а искали да проверят дали обектът има обявено работно време и цени.


Вместо Сидеров, говорител на акцията този път е бил бившият депутат Павел Чернев, който бе деен участник в друг партиен скандал - инцидентът на магистрала "Тракия" от 2006 г. Тогава Чернев призна, че е лъжесвидетелствал, че колата на лидера му е станала мишена на атентат при лека катастрофа с друг автомобил.


На новата нощна акция в сряда е присъствал и Десислав Чуколов, който бе активист и в първия скандал, когато заедно със Сидеров бяха във видимо нетрезво състояние. Атакистите отново извикали икономическа полиция на мястото и обявили, че са дошли, за да се убедят, че органите на реда ще направят пълна проверка на търговския обект. Лидерът на "Атака" обаче не останал дълго пред клек шопа, оставяйки Чуколов да "контролира" събитията.


По време на първата им акция срещу въпросния клек шоп се стигна до блъскане и удряне на полицаи, а Чуколов нападна и собственика на магазина, което бе видяно от доста свидетели, събрали се, за да освиркват Сидеров и съпартийците му.


Тогава депутатите бяха убедени, че в магазина има дрога и стоки, за които не е платен акциз, но проверката на полицията не установи абсолютно нищо нередно. Впоследствие главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на Сидеров и Чуколов. Атакистите пък отвърнаха с демонстративно посещение във Висшия съдебен съвет (ВСС).


Още преди Цацаров да поиска от парламента да свали наказателната неприкосновеност на двамата, Сидеров обяви пред медиите, че ако това се случи, той пък щял да поиска имунитета на главния прокурор. Въпреки че такава възможност не съществува, лидерът на "Атака" бе убеден, че 1/5 от членовете на ВСС можели да предизвикат разследване срещу ръководителя на държавното обвинение.


Като формален повод за настояването си Сидеров посочи симулативната имотна сделка, сключена от съпругата на Цацаров още през 2008 г. Случаят бе отразен от медиите още преди избора на главния прокурор в края на 2012 г., но тоава "Атака" не прояви такава заинтересованост.