Убиецът в шведското училище е бил с маска от "Междузвездни войни"

Свят

22-10-2015, 17:22

Снимка:

nydailynews.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Втори ученик почина след дешното нападение с меч

Днешното нападение в шведско училище вече има втора жертва. Починал е ученикът, който бе ранен при нападението с нож от неизвестен мъж в средното училище в град Тролхетен, югозападна Швеция, предаде БГНЕС. Преди това бе съобщено, че е починал един учител.


Други трима души, учител и двамата ученици, бяха ранени и в момента са в болница. Самият нападател, 21-годишен, също бе ранен в гърдите от полицейски изстрел и в момента е подложен на операция. Нападетелят извършил престъплението, облечен в черно, с маска от "Междузвездни войни".


Според някои ученици той държал меч, според други много дълъг нож, наподобяващ меч. Той почукал на вратата на един от класовете по време на занятие и наръгал ученика, който му отворил вратата. В същото време ученици, които са били свидетели на произшествието, разказват, че когато видели мъжа, облечен като в "Междузведни войни", са помислили, че това е някаква лудория или шега, предаде Local. Някои дори сметнали, че можели да се снимат с мъжа, който всъщност е убиец.

Според шведските медии училището минава за проблемно и се намира в район, обитаван от чужденци. В шведските социални мрежи се коментира, че той може да е член на дясноекстремистка групировка.