Миков жертва на невероятен номер от bTV!

Животът

23-10-2015, 11:15

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на БСП чака близо час за участие в сутрешния блок

Служителите от нюзрума на Би Ти Ви се изгавриха жестоко с лидера на БСП Михаил Миков. Председателят на столетната партия бил поканен тази сутрин, а участието му анонсирано за първите минути след новините в 8 часа.

Миков пристигнал точен като швейцарски часовник. Служителите му поставили микрофон на ревера и кабели. И тук започнала драмата, съобщава ПИК.

Вместо да му дадат думата, водещият на сутрешния блок Хекимян му казал да изчака известно време. По същото време по Нова телевизия вървеше участието на премиера Бойко Борисов.

От Би Ти Ви упорито не дали думата на Миков, а пуснали... "важен" репортаж за трафика.

Часът станал 8.40 и Миков обяснил но водещите, че трябва да тръгва, защото му предстои пътуване в страната.

Явно служителите на Павел Станчев само това са и чакали. Те нагло обявили в ефир, че Миков е решил да си тръгне!

Скандалът е огромен! Става ясно, че Павел Станчев е формален шеф, който има думата само за прогнозата на времето. В същото време служителите му предоставят щедро ефира си всякога и по всяко време на босовете на Реформаторския блок, който са си като у дома в студиото на Би Ти Ви.

-----

Лидерът на БПС Михаил Миков обясни във Фейсбук защо е напуснал студиото на bTV и не е участвал в обявеното предварително интервю. По думите му, медията го накарала да чака повече от половин час след уговореното време, а той нямал възможност да се бави повече. За сметка на това, докато чакал включване, Миков гледал интервюто на премиера Бойко Борисов по конкурентната Нова телевизия. Ето какво написа лидерът на БСП:

Днес изпратих писмо до средствата за масова комуникация. С него искам да внеса яснота по въпроса с обявеното ми участие в сутрешния блок на БТВ днес, което не можа да се състои по една или друга причина. Според поканата от страна на БТВ и екипа на г-н Хекимян интервюто беше насрочено да започне в 08:05 часа. Съгласно уговорката бях в сградата на БТВ десет минути по-рано, което е обичайна практика. Няколко минути преди началния час на интервюто ми бях помолен да изчакам малко, после - още малко и така - до 08:40 часа, когато нямах повече възможност да чакам.

Причината за това забавяне не ми беше съобщена. При всички случаи не скучаех и успях да запълня времето си с развлекателни програми, защото по напълно случайно съвпадение по същото време в Нова ТВ се излъчваше на живо интервю с г-н Борисов, вкл. и по теми от предизборната кампания. От гледна точка на тази фактология остава впечатлението за съгласувано поведение на две телевизии, което нанася вреда и на зрителите, и на плурализма. И което има за резултат да даде ефир на едната гледна точка за проблемите и да заглуши другата.

Това е напълно неприемливо от гледна точка на морала и професионалната етика. Считам, че е напълно недопустимо да се канят гости в телевизия и да се поставят в ситуацията да чакат да приключат нечии чужди участия и интервюта в други телевизии. Медиите не бива да заемат страна в предизборния процес, вкл. и с подобни елементарни технически трикове; те трябва просто да го отразяват обективно. Това днес не беше направено от г-н Хекимян и БТВ.

Що се отнася до изявлението на г-н Хекимян, че БТВ не допускала политици да се месят в редакционната им политика, случаят от днес показва, че явно има политическа намеса в редакционната политика на телевизиите. Това е една истина, за която всички български граждани са наясно и декларация на някой водещ не може да послужи като смокинов лист за това. За мен обаче е важно да се знае изрично: ние, от БСП, не се месим в ничия редакционна политика, но и не приемаме редакционната политика и действия на никоя медия да се меси в нашата работа. Точно това изявление ме накара да се занимавам с този случай, който иначе бих подминал с безразличие.

Всички, които са очаквали да чуят днес нашата позиция по изборната ситуация и актуални политически въпроси, ще имат тази възможност отново днес от 18:00 до 18:30 часа в ефира на Канал 3. Използвам случая да поканя всички хора, които имат желание, да говорим за това, което ги вълнува. След 12:15 ще съм в гр. Кърджали. В 13:30 часа ще посетя община Ардино, от 15:30 - с. Долен Златоград, от 17:00 часа - гр. Мадан, от 18:00 часа започва нашият митинг в гр. Смолян, след което от 20:00 часа ще бъда в с. Павелско, община Чепеларе.

Пожелавам на екипа на БТВ много здраве и професионални успехи!”Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"