Малцина пловдивчани разпознават физиономично 16-те кандидати за кмет

Мисия Пловдив

23-10-2015, 14:47

Снимка:

©mfa.bg

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Масово не се знае и въпроса за референдума, показва репортерско проучване

Балотаж в Пловдив ще има категорично, потвърди отново пред Дарик политологът Димитър Аврамов. Той отбеляза обаче, че няма как да бъдат посочени сигурните участници в него, независимо от прогнозите на социолозите и манипулативната информация, която пускат агенции като "Барометър" и която няма нищо общо с действителните нагласи на избирателите в града.


Според Аврамов, през последните 10 години доверието на хората към политиката е спаднало, а негативните политически практики са се засилили, което донякъде обяснява пасивността на голяма част от избирателите. Въпреки това политологът е категоричен, че всеки трябва да упражни правото си на глас в изборния ден.


Междувременно, анкета на Дарик Радио показа, че много пловдивчани не разпознават 16-те кадидати за кмет на града по плакати и билбордове. Това доказва последните изследвания на Алфа Рисърч, според които в България има места, където близо 40% от хората не са забелязали кои са кандидатите за кмет на общината и последните са трудно разпознаваеми.


60% от хората пък, изобщо не са чували, че ще има национален референдум. А голяма част от тези, които знаят, не се сещат за въпроса, на който трябва да отговорят с ДА или НЕ. Пловдивчани също масово не са информирани, че ще има национално обществено допитване, показа още репортерското проучване на Дарик.