На АМ "Тракия" са задържани 26 незаконно влезли в страната лица

Водачът е В.В., на 51 г., от село Черногорово

На АМ "Тракия" са задържани 26 незаконно влезли в страната лица, предаде БНР. От пресцентъра на ОД МВР информират, че вчера около 10:20 ч. на автомагистрала "Тракия", на км 205+000, в посока изток – запад, се е движил лекотоварен автомобил "Фиат Дукато" със софийска регистрация.

Екип на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Стара Загора подава на водача сигнал за спиране със стоп палка, но автомобилът продължава движението си в същата посока и навлиза  еверно от пътното платно, в отбивка на пътя. След спирането му водачът прескача оградата и побягва, но е застигат и задържан от служител  на пътна полиция.

Извършен е оглед на местопроизшествието, при който в товарния отсек и в купето на автомобила са установени 26 незаконно влезли в страната лица, представящи се за граждани на Сирия и Ирак, между които малолетни и непълнолетни. Установена е самоличността на водача – В.В., на 51 г., от с. Черногорово, общ. Димитровград.

Чужденците и шофьора на лекотоварния автомобил са задържани за срок до 24  часа във 02 РУ – Стара Загора. По случая е образувано доъдебно производство за  извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и 5 от НК. Работата по случая продължава.