ЦИК: Приканваме избирателите да не чакат последния момент да гласуват

Животът

25-10-2015, 10:34

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Регистрирани са 26 наблюдателски организации

Надявам се, че изборният ден ще протече нормално. Това не са първите избори, в които гласуваме с повече от 3 бюлетини, каза говорителят на ЦИК Александър Андреев.
Приканваме избирателите да не чакат последния момент да гласуват, а да отидат колкото се може по-рано. Избирателят преди да влезе е хубаво да се информира от информационното табло, за да не губи време.
В случай, че избирателят гласува за местни избори, а по-късно реши да гласува на референдума, Андреев заяви: "Това е изключение и в този смисъл ЦИК не го е разглеждала, но не би следвало да има проблем той да гласува за националния референдум, ако в по-късен етап да установи такова желание".
Регистрирани са 26 наблюдателски организации с 9130 упълномощени наблюдатели за изборите за общински съветници. Бяха отказани на 10 организации да бъдат регистрирани. В тези избори имаме и наблюдатели от чужбина – от Република Косово и от датска неправителствена организация.
За националния референдум са регистрирани 12 наблюдателски организации с 5880 упълномощени наблюдатели, които ще следят изборния процес.