Големият победител на Бургас: Вотът беше позитивен

Мисия Бургас

26-10-2015, 08:58

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Димитър Николов с впечатляваща победа от 83.7%

Николов добави, че тези избори са показали, че трябва да се залага на позитивното в политиката

Димитър Николов ще бъде кмет на община Бургас и през следващите 4 години. Издигнатият от ГЕРБ Николов буквално размаза конкуренцията и получи огромната подкрепа от 84 процента от вота на всички гласували бургазлии.

„Вотът бе позитивен. Вотът е за прогреса на Бургас. Такъв трябва да бъде и рейтинга на нашия град”, бяха първите думи на Николов след като разбра за поредната си впечатляваща победа.

Николов добави, че тези избори са показали, че трябва да се залага на позитивното в политиката. Това се е доказало от слабите резултати на неговите опоненти, които са опитали да го очернят.

Кметът благодари на бургазлии за подкрепата и най-вече, че са му спестили един тур на изборите. Той шеговито подхвърли, че се е настроил психически за балотаж, защото много кандидати се виждали на втори тур с него.

Николов коментира, че бюджет 2016 ще е първото нещо с което ще се захване.

Той каза още, че ще има много промени в екипа му, но все още е рано да разкрие какви ще бъдат те.

Що се отнася до мнозинството в бъдещия общински съвет, Николов коментира, че е отворен човек и ще води преговори с всяко формация, която иска да го подкрепи.

Изборният ден в Бургас приключи официално в 19,00 часа въпреки, че в много секции той ще бъде удължен поради чакащи гласоподаватели.