Иван Тотев чака победа на балотажа с 40%

Мисия Пловдив

26-10-2015, 12:33

Снимка:

plovdiv-online.com

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Нарече предизборната кампания мръсна

Кандидатът за втори кметски мандат Иван Тотев заяви пред Радио Пловдив, че ниската избирателна активност и водената от месеци мръсна кампания са повлияли на резултатите от местния вот. "16 кандидати за кмет влязоха в общо говорене срещу управлението в продължение на месеци и в студията на медиите", коментира Тотев.


Като трета причина за ниския резултат той посочи очакването, че в Пловдив ГЕРБ ще победи, което е унесло гражданите. "Не се съмнявам, че пловдивчани ще кажат мощно ДА на развитието, на живия град, на модерния град", обяви Иван Тотев и добави, че Пловдив се развива с големи крачки напред.
"Ако политиката беше математика, всички математици щяха да са политици", така той отговори на въпроса дали няма да се стигне до обединение на гласовете срещу него на втория тур. "Очаквам разлика над 40 процента между мен и Славчо Атанасов на втория тур", увери Тотев.


На призива на Славчо Атанасов да се яви на дебат за развитието на града Тотев отговори, че разговорът за бъдещето на Пловдив трябва да бъде с пловдивчани, а не между двамата.
Тотев прогнозира стабилно управление в Общинския съвет като припомни, че до момента са имали стабилно мнозинство и с 19 съветници.