Москов: Коалицията трябва да се превърне в траен стратегически съюз

Политика

27-10-2015, 10:15

Снимка:

©Веселин Боришев

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Нямайте ни най-малко съмнение в психическата изрядност на Сидеров, е диагнозата на доктора

Здравният министър д-р Петър Москов е убеден, че в поведението на Волен Сидеров не трябва да се търсят отклонения, а става дума за добре премислени действия и желание да се търси скандал. "Моля, нямайте ни най-малко съмнение в психическата изрядност на Волен Сидеров", каза Москов пред bTV по повод последния скандал с нахлуване на депутата в сградата на НАТФИЗ.


На въпрос дали трябва да се преразгледа и премахне депутатският имунитет, министър Москов отговори: "Не просто смятам, а съм абсолютно убеден". Москов посочи, че е министър и няма имунитет. "Претендирам, че върша някакви неща, които са важни и се опитвам да живея законосъобразно. Ако наруша закона, съм третиран като вас. Нямам нужда от имунитет, както и голямо количество от народните представители нямат", допълни още здравният министър. Според него имунитет трябва да има върху политическите предложения на депутатите, но той да не е валиден в живота и за наказателни престъпления.


"Коалицията е стабилна и е получила нов кредит на доверие, когато фактите и цифрите говорят, всички трябва да мълчат", каза още министърът в коментар след изборите. По повод изказването на Цветан Цветанов, че Реформаторския блок дължи извинение на ГЕРБ, Петър Москов каза, че няма да води публичен спор. "Всеки трябва да си даде сметка кое е първостепенно - стабилността на държавата или победата в Хайредин", каза Москов.


Според министъра сегашната политическа коалиция трябва да се превърне в траен стратегически съюз. "Алтернативата за ГЕРБ е или вечна опозиция, или съюз, за Реформаторския блок означава невъзможност за реализиране на политика", каза Москов.

 Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"