Ето кои са най-горчивите храни в света

Животът

28-10-2015, 00:03

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Куркума, кафе, къдраво зеле, горчив пъпеш и йерусалимски артишок са полезни за здравето

Когато сте свикнали на сладък живот, горчивите храни може да ви бъдат странни и трудни за преглъщане. Но ако търсите нещо, което да насърчава естественото прочистване на организма и да даде бърз тласък на метаболизма ви, то заложете на горчивите храни. Те подпомагат храносмилането, подобряването на енергийните нива и издръжливост. foodpanda подбра някои от най-здравословните горчиви храни и как да направите с тях балансирана диета.

Куркума:

Тази индийска подправка, спомага прочистването на кръвта, регенерира увредените чернодробни клетки и спира възпалителните процеси. Тя е силно горчива и е добре да се слага по- малко в ястията. Куркумата е подходяща за употреба от спортисти, защото помага за възстановяване на мускулите. Препоръчваме да се консумира с ориз.

Къдраво зеле:

Това е царят на зеленчуците. Съдържа много витамини, калций и антиоксиданти. Изключително модерен зеленчук, предлагащ се в едни от най-скъпите ресторанти като деликатес. Част е от менюто на всички „Хелти" последователи. Лесно достъпен е и ние ви препоръчваме да го гарнирате със зехтин и кедрови ядки.

Кафе:

Това е най-силният антиоксидант и прочистваща напитка за черния дроб и дебелото черво. Съдържа теобромин и кофеин, които увеличават жлъчния поток и разширяват кръвоносните съдове.

Горчив пъпеш:

Популярно в тропическия регион на Карибите, Африка и Азия, горчивият пъпеш, прилича на малка краставица, с грапава кора. Това е значителна съставка в храната на местните, които се славят с голяма продължителност на живота. Биохимичните съединения на горчивия пъпеш имат антибактериални свойства, които прочистват кръвта и подсилват имунната система. Може да се яде сурова, варена, пържена.

Йерусалимски артишок:

Тези буци, изглеждащи като картофи са богато на инулин, който е нишесте, което помага за справянето със захарите в организма. Въпреки, че не повишава енергията в тялото, артишокът подобрява имунната система и контролира нивата на кръвната захар. Съдържа желязо, магнезий и Витамин В.