НС създаде анкетна комисия за имунитета на Сидеров и Чуколов

Народното събрание се превръща в Народен съд, каза от трибуната лидерът на "Атака"

Народното събрание гласува създаването на временна анкетна комисия за даване на разрешение за наказателно преследване и за задържане на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов.
Комисията е от 17 човека - по двама от всяка парламентарна група и 1 независим. За председател на комисията бе избран Димитър Главчев от ГЕРБ, заместник шеф на парламента.


Не бе уважено предложението от депутата от "Атака" Явор Нотев да се създаде комисия единствено по искането на главния прокурор Сотир Цацаров от 12-ти октомври, тъй като според Нотев за другите две искания от 26 октомври не бил изтекъл 14-дневния срок за произнасяне от страна на Сидеров и Чуколов.


От трибуната на парламента Волен Сидеров заяви, че това е нарушение на Конституцията и правилника на парламента. Според него Народното събрание се превръща в Народен съд. "Вие ми давате присъда и искате още тук, в пленарната зала да ме закопчаят", заяви лидерът на Атака. "Дали съм крив или прав - може да реши само съдът".


Пред НС продължава митинга на "Атака" в подкрепа на своя лидер, както и сутринта лозунги в защита на Сидеров и Чуколов издигат не повече от 60-70 човека. Развяват се български и руски знамена и плакати от Хасково и Чепеларе.