Лъсна истината за пенсията на Лили Иванова

Звездата се подписва срещу мизерна сума в сравнение с конкурентката й Йорданка Христова

Скандалите в арт гилдията не спират, а доказателство за вечните вражди в естрадата са разправиите между Кичка Бодурова и дует "Ритон" във "ВИП брадър". Покрай панаирите кой в коя световна зала е пял, каква публика е събрал и колко плочи е издал, лъсна истината за пенсиите на някои от най-големите звезди в забавния жанр. Разследване на "Галерия" разкри факт, който подклажда стария конфликт между две от най-големите изпълнителки на естрадата-Лили Иванова и Йорданка Христова.Двете цял живот се състезават коя е по-велика и ту си отпровят остри упреци, ту се провят на приятелки. Истината е, че Лили и Данчето се недолюбват и продължават да мерят таланта си.
Кой каквото ще да казва за Лили Иванова, тя е безспорната прима на поп музиката, на чийто малък пръст не могат да се настанят и най-актуалните изпълнители. Иванова извиси глас в парижката зала "Олимпия", напълни "Арена Армеец" и продължава да прави успушни турнета по цял свят напук на зложелателите си, които палят свещи по-скоро да слезе то сцената. Най-успешната естрадна изпълнителка има завидна банкова сметка, но е спечелила всеки лев от нея с талант, усилия и труд.
Столичен всекидневник се добра до пенсията й, която се оказа 132 лева, колкото на повечето изнемогващи възрастни хора. В същото време най-голямата и конкурентка Йорданка Христова се разписва всеки месец срещу пенсия от 700 лв.
Разликата в сумите е заради решението на Министерския съвет на Данчето да се даде пенсия за особени заслуги към държавата. Решението е взето през 2007 година, когато министър на културата е Стефан Данаилов.