Премиерът Борисов и министър Василева откриха моредната пречиствателна в Равда

Парите

29-10-2015, 11:36

Снимка:

снимка, 24 часа

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Василева открива модернизираната пречиствателна станция в Равда

Бойко Борисов не коментира темата с атентата срещу Алексей Петров

Премиерът Бойко Борисов и министърът на Околлната среда и водите откриха преди минути една от най-големите пречиствателни станции в страната - тази в Равда.

Още с пристигането си на мястото, където стартира церемонията за разширението и модернизацията на съоръжението, министър-председателят се пошегува като видя масите, отрупани с брошури и проспекти за проекта: "Вие да не сте от ЦИК". 

Сухата маса, която ще остава в това пречиствателно съоръжение само за месец, е 2 хиляди тона, заяви премиерът Борисов. "Не знам как Тити нарича фекалиите", обърна се той към присъстващия на събитието Тити Папазов. 

Кметът Николай Димитров подчерта, че в работата си по този проект никога не е бил връщан от държавна институция. Премиерът Борисов поздрави кмета за спечелените избори на първи тур. 

Премиерът подчерта, че със съоръжението, което се открива днес, туристите ще се радват на по-чисто море. Той разгледа за няколко минути разширението на пречиствателната станция и отпътува, като остави без коментар въпросите свързани с атентата срещу Алексей Петров тази сутрин.

Преди това, екоминистър Ивелина Василева заяви, че модернизираната пречиствателна станция край Равда ще обслужва общо 8 селища от общините Несебър и Поморие, като мощностите й са за 222 хиляди еквивалент жители.