Дойче Банк съкръщава 35 хиляди работни места за две години

Свят

29-10-2015, 12:08

Снимка:

©banker.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гаф с $6 милиарда бие по авторитета на "Дойчебанк"

"Стратегия 2020" включва намаляване на броя на клиентите с 50%

Дойче Банк обяви планове за съкращаване на 35 хиляди работни места през следващите две години като част от преструктуране на финансовата институция, съобщава "Уолстрийт джърнъл". "Стратегия 2020" включва планове за намаляване на броя на клиентите с 50%, обслужвани чрез операциите за инвестиционно банкиране и пазарния бизнес на банката. Съкращенията ще бъдат насочени към "страните с по-висок оперативен риск".


От банката обявиха, че ще закрият някои банкови операции в Чили, Мексико, Дания, Финландия и други държави, а някои продукти и планове ще бъдат прекратени до 2016 година. Банката ще се оттегли от Аржентина, Чили, Мексико, Уругвай, Перу, Дания, Финландия, Норвегия, Малта и Нова Зеландия. В резултат на промените банката прогнозира да спести разходи в размер на 3,8 милиарда евро, въпреки че преструктурирането и разходите за обезщетения ще бъдат между 3 и 3,5 милиарда евро предимно през 2016 година.


Обявените планове идват на фона на информацията, че банката е отчела 6,2 милиарда евро нетни загуби през третата четвърт на тази година.