Започва полицейска акция "Зима"

Животът

29-10-2015, 16:08

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

За периода от 1 ноември до 30 ноември 2015 г.

Зимата наближава и МВР започва проверки дали шофьорите са подготвили колите си за движение при сняг и ниски температури. Акцията, наречена "Зима", ще се проведе в цялата страна. Полицията ще следи дали шофьорите са подготвили колите си за движение при сняг и ниски температури. Ще се проверяват състоянието на гумите, светлините и цялостното оборудване, което всеки автомобил задължително трябва да има. Акцията се провежда всяка година се цел подготовката на шофьорите и на автомобилите за движение през есенно-зимния сезон.

По повод на започващата акция "Зима" от 1 ноември доброволци на БЧК ще разясняват на срещи с възрастни хора как да се движат безопасно по улиците, информира директорът на Областния съвет на милосърдната организация в Добрич д-р Артюн Еринозов. В техническите центрове на Съюза на българските автомобилисти в региона ще се извършва безплатна проверка на автомобилите - на фаровете и състоянието на гумите за настъпващия зимен сезон, информираха от организацията.

Тежките катастрофи, възникнали в Добричка област от началото на 2015-а, достигат 123 и бележат лек спад спрямо година по-рано, съобщи началникът на "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев. При злополуките са загинали 14 граждани, сред които и дете, а 141 са ранени.

През същия период на 2014 година в региона са станали 126 тежки пътни произшествия с 16 жертви и 160 пострадали. През миналия есенно-зимен сезон единствено в РПУ-Албена не са регистрирани тежки катастрофи, посочиха от Пътната полиция.