НС днес не гласува за намаляване на срока за падане на имунитет

Политика

29-10-2015, 16:09

Снимка:

vesti.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Това ще стане най-рано следващата сряда

Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов ще останат с имунитети поне още една седмица, защото парламентът не гласува поправката, която би намалила сроковете за сваляне на защитата им.
 

В четвъртък Народното събрание приключи работа, без да разгледа предложението за намаляване от 14 на 5 дни на срока, който депутатите имат, за да се откажат от имунитета си. Точката няма да може да се разгледа и в петък, което означава, че остава най-рано за следващата сряда.

 
Дори в сряда да има гласуване, парламентът ще трябва да гласува още веднъж за същинското снемане на имунитетите на двамата, пояснява медиапул.бг. В сряда комисията "Сидеров" проведе тайно заседание, на което реши да предложи свалянето на имунитетите на двамата депутати от "Атака" заради клекшоп скандала. Спецкомисията обаче не се е произнесла по искането на главния прокурор за имунитета на Волен Сидеров за първото нахлуване в НАТФИЗ.

 
Председателят на временна комисията за имунитета Димитър Главчев вече обясни, че материалите по случая с двамата депутати били около 400 страници и му трябвало повече време да напише доклада. След произнасянето на парламента решението трябва да излезе и в "Държавен вестник" и едва след това прокуратурата може да поеме случая.