1040 секции са отворени в София за балотажите

Мисия София

01-11-2015, 10:20

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Взети са мерки хаосът от първи тур да не се повтори, съставът на комисиите е пълен

1040 секции отвориха днес в София за балотажите в 16 района. Това съобщи за "24 часа" председателката на ОИК София, Полина Витанова.


Витанова, която пое ОИК София в петък, увери, че е създадена организация хаосът от първия тур при обработката на изборните книжа в зала "Арена Армеец" да не се повтори.
"Взели сме допълнително сътрудници от ЦИК. Очаквам обработката на протоколите да е по-бърза, защото има само една бюлетина и секциите са с около 500 по-малко от първия тур", обясни Витанова.


Създадена е организация за зала 1 на НДК, където ще се приемат изборните книжа. Осигурени са храна и вода за членовете на комисиите, които ще носят чувалите с бюлетините и протоколите.
Медии в залата няма да бъдат допускани, тъй като в Изборния кодекс има забрана за заснимащи устройства в изчислителния пункт, в който се въвеждат данните от гласуването. Затова от ОИК - София, ще съобщават данни през определено време за ситуацията в залата и обработката на протоколите.


Витанова заяви, че има доста отказали се членове на секционни комисии след първия тур, но не можа да посочи точен брой. Те са заменени от ОИК София с резервни членове.