Известни са имената на 6 кмета от Балчишко

Добруджанци

01-11-2015, 21:32

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Броят гласовете на кандидатите за Соколово и Оброчище

Изборният ден на втори тур в община Балчик приключи в деветте секции, където се проведе вот за кмет на кметство. Към 19.00 ч. са гласували 2 902 души или 65.54 % от имащите право на глас над 4 400 души. За втори път отидоха да урните жителите на осем селища – Змеево, Сенокос, Оброчище, Тригорци, Соколово, Църква, Дропла и Безводица. Единственият сигнал за неправомерна предизборна агитация е установен като неоснователен от Общинска избирателна комисия.

Кметовете на шест села в община Балчик са вече известни след втория тур. В село Змеево досегашният кметски наместник Илийчо Илиев, на когото не достигнаха три гласа за първия тур, сега успя да пребори кандидата на местната коалиция "Силен Балчик" - Иван Пенев. Жителите на село Сенокос си преизбраха кмета Михаил Милчев от БСП, който победи кандидата на ДПС Венцислав Василев. В Тригорци ще кметува наместникът досега Елица Карлукова, която победи Джошкун Демир от коалиция "Земеделците".

Нови лица ще са кметове в селата Църква и Дропла, съответно Калин Калчев и Денчо Попов, както и в село Безводица – Желязко Асенов, и тримата от БСП.

Остава да станат ясни имената на победителите в селата Соколово и най-голямото Оброчище. Българската социалистическа партия се очертава като водеща политическа сила не само в общинския съвет, но и по брой спечелени кметски места в община Балчик.