Бойко Борисов с емоционален коментар за изборите в Плевен!

"Да се говори, че Плевен се освободил като при падишаха, не им отива", изригна премиерът

"Загубих Плевен заради толерантността. Не им отива. За Плевен положих огромни усилия да загубим този вот, за което ми се сърдят съпартиийците. Ще помоля спечелилите да бъдат малко по-толерантни и по-скромни. Не мога да си представя да имам пресконференция за един град. И то за независим кандидат, който съм подкрепил. Да се говори, че е паднал Плевен като навремето при падишаха и че едва ли не се е освободил от някой!? Що за изрази?", изригна Бойко Борисов след втория тур на днешните избори, визирайки пост на Петър Москов във Фейсбук, че "Плевен е паднал".

"Колко пъти отидох аз в Плевен? Умишлено дърпах юздите на партията, за да не постигнем още по-големи резултати. Не отидох в Плевен, в Добрич, в Пловдив. Кой министър пуснах да отиде там? Дали щеше да падне Плевен, ако бях там. Да се пробваме на парламентарните избори и да видим дали ще падне?", допълни премиерът.

"Там, където загубихме, загубихме заради слаби партийни организации и недобри кметове. Няма как да спечелиш Плевен като боядисаш велоалея с блажна боя малко преди изборите. Като го видях и казах на Цецка: "Това не трябва да бъде кмет". Ако бях в Плевен, и аз щях да гласувам за другия кандидат", завърши емоционалната си изповед Бойко Борисов.